Pallieter

Als je de tijd neemt vind je de leukste dingen

In een grote loods op Pavijen staat het vol met mooie spullen uit de jaren 50 en 60. Heel veel (school)kasten, tafels en stoelen, maar bijvoorbeeld ook een stoer vintage kinderfietsje, een gymtoestel en een serie industriële lampen. Wat er vandaag staat is morgen misschien weg, want Pallieter verkoopt goed.  

Pallieter de Boer is handelaar in old school en design meubels en decoratieve vintage spullen. Hij houdt zijn telefoon goed in de gaten. “Als ik iets krijg aangeboden, moet ik snel reageren, anders gaat de prijs omhoog of is een ander mij voor.” Dan krijgt hij een berichtje waarin iemand hem een vitrinekast met verlichting aanbiedt. “Het is geen supermooie kast, maar ik kan hem goed gebruiken voor mijn laboratoriumglaswerk.” Bij Pallieter gaat de liefde voor mooie oude spullen terug tot in zijn jongenstijd. Hij had een vriendje wiens vader huisarts was. Daar keek hij al vol bewondering naar de vitrine met oude doktersspullen. “Nu heb ik eigenlijk mijn eigengemaakte museum waar mensen lekker kunnen zoeken naar iets unieks.”

Ik koop eigenlijk alleen wat ik zelf mooi vind
Met zijn bus en aanhanger rijdt hij het hele land af op zoek naar mooie oude spullen. “Ik heb vaste adressen van opkopers die panden leeghalen, en ik zoek zelf op internet.” Zo komt hij op de leukste plekken: een oud klooster, een scheepswerf, maar ook een oude schoolgymzaal. Vorige week moest er een kerk worden leeggehaald. “Daar heb ik de oude kerkbanken en een 5 meter lange kapstok meegenomen.”  

Meubels met een verhaal
“Als ik ergens heen ga, plan ik de afspraak ruim in, want als je de tijd neemt vind je de leukste dingen. Mensen gaan ook meedenken. Dan zeggen ze ineens: “Bij mijn buurman in de schuur moet je ook eens kijken.” En ik betaal een goede prijs, daarom wordt het me gegund. Zo kocht ik laatst twee Gispen stoelen.  Nu die mevrouw overleden is, werd ik gebeld of ik ook interesse had in de rest van het jaren 50 interieur.” 

 

Pallieter.Co | Old school Design |
Staalweg 9B, Culemborg
Open op za van 11:00 – 16:00
en op afspraak: 06-22460047
facebook: Pallieter Design 
Instagram: Pallieter.Co