LEK Magazine - Werk aan het Spoel

Beleef Werk aan het Spoel eens op een andere manier

Word vrijwilliger

Werk aan het Spoel is niet zomaar ‘een diepe kuil naast een biologisch restaurant’. Het is een plek waar natuur en cultuur samenkomen op een locatie waar je de geschiedenis bijna aan kunt raken. Onder andere die combinatie maakt dat het zo spannend is om je voor ‘het Spoel’ in te zetten. Je maakt het mogelijk dat bezoekers van die atmosfeer kunnen proeven, en zelf zie je ook de achterkant van deze bijzondere locatie.

Een plek waar natuur en cultuur samenkomen op een plek waar je de geschiedenis bijna aan kunt raken

Sfeer
Praat je met bezoekers over hun ervaring dan noemen ze niet alleen de sfeer van de locatie, maar ook de sfeer onder de vrijwilligers; enthousiaste, leuke mensen, die ook onderling plezier uitstralen. Volgens Wijnie Verheij van Werk aan het Spoel ontstaat die sfeer vanzelf. ,,Het zijn allemaal mensen die graag buiten bezig zijn en mooie evenementen mogelijk maken. Jong en oud door elkaar heen, sommigen een paar keer per jaar, anderen alleen voor één specifiek evenement.’’  De onderlinge saamhorigheid , of je nu de kassa bemenst, het podium opbouwt of gasten begeleidt, maakt dat het allemaal vanzelf lijkt te gaan. En dat bijvoorbeeld de artiesten na hun optreden gewoon blijven hangen. een ongedwongen sfeer die past bij de locatie.

Bijzonders op het Spoel
De speciale sfeer alleen inzetten voor festivals en evenementen is eigenlijk zonde. Dus kunnen particulieren de locatie ook huren. Trouwen in een genieloods? Of je eigen feest organiseren in een openlucht amfitheater? ,,Kom maar op met ideeën, wij denken graag mee.’’, aldus Stella Slagboom, een van de enthousiaste vrijwilligers, “Werk aan het Spoel moet je gewoon beleven. Dan raak je enthousiast!’’

Zelf ook vrijwilliger worden? Het Spoel kan altijd extra hulp gebruiken. Mail naar vacature@werkaanhetspoel.nl

Werk aan het Spoel
Goilberdingerdijk 40
4106 LC Culemborg
www.werkaanhetspoel.nl