Mondpluszorg

Coaching voor gezonde monden

Je mond is een intiem gebied, daar laat je niet zomaar iedereen toe. Zeker niet als er angst of schaamte bij komt kijken. Vaak zijn dat de redenen waarom iemand niet makkelijk binnenstapt bij een mondhygiënist. Sylvia en Karin van MondPlusZorg snappen dat heel goed, en willen die drempel graag wegnemen.

“Mensen zijn soms bang voor de tandarts vanwege het vullen van gaatjes, het ongemak of de pijn. Wat wij doen is heel anders,” vertellen ze. “wij wij zijn preventiespecialisten. Door op signalen te letten kunnen wij vaak echte problemen vóór zijn.” Bloedend tandvlees is zo’n signaal. Veel mensen lopen er gewoon mee door, of hebben het niet in de gaten, maar het kan wijzen op een ontsteking van je tandvlees. Wanneer je daar niets aan doet kan het gevolg zijn dat je tanden los gaan zitten of zelfs uitvallen. Dat wil niemand. “Wij geven adviezen waarmee je dat proces kunt stoppen,” stelt Sylvia gerust.

Praktische tips en ondersteuning
Gaat het bij bloedend tandvlees vaak om angst, ‘mondgeur’ is een klacht waar mensen zich vaak voor schamen. Dat kan ook bij mensen die hun gebit heel goed schoonhouden voorkomen. Het kan dan een signaal zijn van een ontsteking, maar vaker zijn het kwalijke bacteriën op de tong die ze niet weg weten te halen. Wat praktische tips en ondersteuning van Karin en Sylvia kan dan al voldoende zijn om er vanaf te komen.

Karin en Sylvia hebben ieder hun eigen patiënten in de praktijk. Het persoonlijk contact vinden zij belangrijk voor een goede behandeling. Ze gaan daarin zelfs zo ver dat ze ook bij mensen thuis komen. “Sommige ouderen kunnen niet hierheen komen, daar gaan wij dan naartoe.”

Van 20 –  26 maart, in de week van de mondhygiënist,  is iedereen welkom voor een (gratis) mondcheck.

MondPlusZorg
Koopmansgildeplein 18
4105 TX Culemborg
0345 473 609
www.mondpluszorg.nl