Culemborg Innoveert - LEK Magazine 2016

Culemborg innoveert

Culemborg is niet alleen uniek in cultuur en historie, ook op het gebied van innovatie.

Eén van de grote nieuwe ontwikkelingen in de zorg is eHealth. Dat is een verzamelnaam voor eigenlijk alle nieuwe mogelijkheden die internet biedt om de zorg te veranderen. Van horloges die je hartslag meten tot robots die je gezelschap houden. Die mogelijkheden komen niet allemaal uit Silicon Valley. De Culemborgse tandarts Dennis Webhofer heeft een aantal tandarts-apps gemaakt, waaronder de Praktijkapp. Vier vragen aan hem.

Wat is de Praktijkapp?
Een app voor je smartphone waarmee je als tandarts en patiënt heel makkelijk en efficiënt contact met elkaar kunt hebben.

Die praktijkapp, wat heb je daar als patiënt aan?
Je kan natuurlijk je afspraken bijhouden en verzetten, maar ook je behandelgeschiedenis en facturen inzien. Maar er zit bijvoorbeeld ook een tandenpoets lied in voor kinderen en voor mensen die echt bang zijn voor de tandarts hebben we er zelf een rondleiding van onze praktijk ingedaan. Zodat mensen kunnen zien waar ze heen gaan.

Is zoiets echt nodig dan?
Nou, je maakt het als tandarts echt mee dat mensen die echt bang zijn vele rondjes rondom de praktijk blijven rijden omdat ze het zo spannend vinden om naar binnen te gaan. Dan helpt dit.

Wordt de Praktijkapp al een beetje gebruikt?
Tandartsenpraktijken zijn onze klanten, dat zijn er op dit moment zo’n 120. Maar gemiddeld hebben die 4000 patiënten. Als ongeveer 10% van die klanten de app download zit je dus al op bijna 50.000 patiënten die de app gebruiken. We staan dus al weken hoog in de hitlijsten van medische apps.