LEK Magazine 2016 - Roeien bij De Helling

De Helling bruist

Zeg je De Helling, dan denkt iedereen in Culemborg meteen aan de jachthaven. Maar wist je dat deze jachthaven ook de uitvalsbasis is van een bruisende sportvereniging? Watersportvereniging De Helling heeft meer dan 700 leden, verdeeld over zes afdelingen: jeugdzeilen, kanoën, koor Deining, roeien, sloeproeien en zeilen.

Jeugdzeilen Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen bij De Helling leren zeilen in een “Optimist”.

Jeugdzeilen De Helling
Jeugdzeilen De Helling

Kanoën De Kanoafdeling van De Helling heeft ongeveer 30 actieve kanoërs, die in een eigen zeekano varen. Voor wie het kanoën eerst een paar keer wil uitproberen zijn clubkano’s beschikbaar.

Koor Deining Dit enthousiaste koor met 50 leden heeft een breed repertoire: van shanty tot smartlap!

Roeien Onder de 110 leden van de Roeiafdeling zijn veel recreatieve roeiers en toerroeiers, maar ook fanatieke competitieroeiers. Hier wordt vooral gesculd , dat wil zeggen met twee riemen geroeid.

Sloeproeien Sloeproeien is een vorm van boordroeien, waarbij iedere roeier één riem gebruikt. De 65 sloeproeiers van De Helling roeien in een speciaal gebouwde wedstrijdboot, een 8-persoons kuikensloep met de naam Jan van Riebeeck.

Zeilen De Lek bij Culemborg daagt de zeilers uit met wind, stroming, luwtes en ondiepten. Tijdens de Zomeravondregatta worden de onderlinge krachten gemeten, met een altijd gezellige evaluatie tijdens de Aftersail!

Jachthaven èn Camping

Trekkershutten op De Helling

Sinds 2014 beheert  Stichting De Helling Jachthaven en Camping ook de camping (met o.a. twee splinternieuwe trekkershutten) voor kort verblijvende toeristen en gasten die er het hele seizoen doorbrengen in hun (sta) caravan.

Voor informatie over de camping en jachthaven: www.jachthavenculemborg.nl

Meer info over sporten bij Watersportvereniging De Helling vind je op www.wvdehelling.nl, of kom een keer een kijkje nemen in de haven!