Dikke pret: in Italië uit de trein gezet!

Met een Segway door Wenen, een tandemrit in Berlijn of een spannende speurtocht door Venetië. Het zijn inventieve manieren om veel van een stad te zien. De leerlingen van het KWC verzinnen en  regelen dat zelf. “Je kunt zoveel meer doen dan alleen naar een stad gaan en een beetje rondkijken.” 

Het KWC organiseert buitenlandreizen voor 4HAVO en 5VWO leerlingen. Van Dublin tot Istanbul en zelfs Moskou. Bestemmingen veranderen met de tijd, maar treinreizen staan altijd op het programma. In vijf dagen langs evenzoveel  steden in Europa. Deze treinreizen zijn enorm populair.  

Oud-reiziger Diederik (18) weet wel waarom: “Als je naar Tsjechië gaat zit je op één plek en in Spanje lig je de hele dag op het strand. Een treinreis leek mij net iets mooier.” Lennart (17) vindt dat ook: “Je komt op plekken waar je zelf niet zo gauw heen zou gaan, zoals Innsbruck of Wenen, en dat waren echt heel leuke steden.”  Omdat klassen met de treinreis gemengd worden, leer je ook leerlingen kennen waar je eerder nooit mee omging.  

“Het leuke aan reizen met de trein is dat je in coupeetjes zit voor zes personen en dat is goed om met elkaar te praten. Als we dan overdag vier uur in de trein moesten zitten, vloog dat echt om. Maar er zijn betere plekken om te slapen,” dendert Lennart door. Slapen doen ze meestal in hostels.  

Verkeerde reservering
“Vooral de dingen die mis gaan zijn leuk,” vertelt Vito Terrana, docent scheikunde op het KWC en een van de drijvende krachten achter de treinreizen.  Een groepje maakte ooit een verkeerde reservering in Italië op weg naar Padua en werd de trein uitgezet. Het kostte wat extra tijd en moeite, maar zij zijn toch nog voor middernacht op de bestemming aangekomen. “Daar hebben zij enorm veel lol om gehad,” weet  Terrana.

Koningin Wilhelmina College 
Beethovenlaan 1 
4102 BM Culemborg 
0345-639050 
www.kwc-culemborg.nl