Vrij in Culemborg

Een gevoel van vrijheid

De haard brandt lekker warm als wij in de woonkamer gaan zitten. Het uitzicht is adembenemend, ook met alle werkzaamheden op de Beusichemsedijk. In één van de mooiste bochten van de Lek kijk je vanaf een comfortabele bank uit over de dijk en de uiterwaarden. Een gevoel van vrijheid.

VRIJ in Culemborg is net een jaar open en toch weten al veel bedrijven de weg over de dijk te vinden. “Wij Vrij in Culemborgontvangen hier van multinational tot MKB-er voor een vergadering, seminar of jubileum en allemaal vertellen ze hoe mooi de rit hierheen is.”

Vrij en sprankelend
Moniek Spruit is jong en sprankelend en samen met haar vriend Stefan Kroezen oprichter van VRIJ in Culemborg. “Onze naam is vrij te interpreteren: je zit hier vrij én je kunt hier heel veel. Alles is maatwerk.”  Moniek is iemand die graag een stapje harder loopt en met minder geen genoegen neemt. Als zij eenmaal weet hoe jij je koffie drinkt, staat het de volgende keer voor je klaar.  Alles klopt dan ook: de inrichting van de voormalige boerderij is bijzonder fraai, praktisch én comfortabel.

Niet alleen vrij, ook groen
“Culemborgers streven naar duurzaam, bewust en groen. Wij ook, ik denk dat ons bedrijf hier daarom zo perfect past.” Moniek kijkt bij alles wat ze inkoopt of het duurzamer kan zonder op comfort in te leveren. “Petflesjes water komen er niet in. Als een opdrachtgever zoiets tóch graag wil, ga ik op zoek naar een duurzaam alternatief. Met onze aardwarmtepomp en 75 zonnepanelen zijn we voor 85% energieneutraal, daarnaast hebben we onze eigen biologische moestuin.”

Ontdekken
Tot voor kort woonde Moniek in hartje Utrecht, dus is zij Culemborg nog aan het ontdekken. “Voor mij zijn het twee uitersten. Waar ik eerst langs de Utrechtse grachten liep, loop ik nu langs de Lek. Het voelt nog altijd als vakantie. Maar net als Utrecht heeft Culemborg een rijke geschiedenis, daar wil ik meer over weten.”

VRIJ in Culemborg
Landgoed Ankerwaerdt
Beusichemsedijk 17
4101 NV Culemborg
0345- 820 389
www.vrijinculemborg.nl