Een grote winkel, en toch een buurtsupermarkt

Giel is druk. Nog even een praatje met een klant en een vraag van een medewerker en dan is hij klaar voor ons gesprek. Een energieke man. Met hart voor zijn zaak , de buurt en zijn personeel. Giel Smits is niet zomaar de eigenaar van de PLUS in Parijsch. Giel is de PLUS in Parijsch.

“Onze winkel is vrij groot. Toch zijn we een buurtsupermarkt,” vertelt hij. Giel besteedt er aandacht aan dat je dat ook in de winkel terugziet. Je kunt er een kop koffie drinken en in de schappen vind je een breed lokaal aanbod, jam van Mariënwaerdt, groente van Caetshage en brood van het Culemborgs Bakhuis. “Als ik met de winkel een steentje aan de samenleving kan bijdragen, dan doe ik dat.” vertelt Giel. Zo steunt hij de voedselbank en andere goede doelen  en sponsort hij lokale verenigingen.

Kaas snijden en een team vormen

Die betrokkenheid met de omgeving zie je ook aan de medewerkers. Zij wonen vaak zelf in de buurt of ze kennen Culemborg goed. Inzet en enthousiasme zijn belangrijker dan opleidingsniveau. “Er werken hier ook mensen met een beperking. Eén van die jongens zit een halfuur van te voren al klaar omdat hij zin heeft om te beginnen. Ik geniet ervan als ik dat zie!”
Veel jongeren vinden bij de PLUS hun eerste baantje. “Ze leren hier hoe ze kaas moeten snijden, maar ook dat je op tijd moet zijn en met z’n allen een team vormt. Later vertellen ze hoe waardevol dat is geweest.” Het team van Giel is dus hecht. Zo hecht zelfs dat er een relatie is ontstaan die met een huwelijk is bezegeld. “Ze belden me op en vroegen of ze trouwfoto’s in de winkel mochten maken!” lacht hij. Naast het echtpaar heeft Giel natuurlijk ook ‘ja’ gezegd.

PLUS Giel Smits
Koopmansgildeplein 16
4105 TX  Culemborg
0345 53 25 25
www.facebook.com/PlusGielSmits/