Jorn Mols Parijsch

Een regenjas van glas, een binnenkant van hout

Het bouwen van de nieuwe woningen in Parijsch zal jaren duren. Ik vind het zonde dat er kavels jarenlang braak zullen liggen en ik heb allerlei ideeën over een tijdelijke invulling van die ruimte.” Jorn Mols is oprichter van het bedrijf House of Concepts. Hij bouwt het informatiehuis voor het nieuwbouwproject in Parijsch.  Hij heeft van zijn opdrachtgever, Heijmans, alle ruimte gekregen om er iets bijzonders van te maken.

Aan de westkant van Culemborg worden de komende tien jaar meer dan 1000 nieuwe woningen gebouwd – een enorm project voor de CV Parijsch, waarin de gemeente Culemborg en aannemersbedrijf Van Mourik samenwerken.

Experimentele huizen
“Daarom heb ik voorgesteld het terrein in te richten met experimentele huizen zoals tiny houses. Toekomstige bewoners zouden daar nu al kunnen wonen en de wijk karakter geven.” Over het plan van Jorn wordt nog gesproken maar zijn ideeën spraken Heijmans zo aan dat hij het informatiecentrum mocht ontwerpen en bouwen.  “Als projectleider van de Gelderlandfabriek heb ik veel geleerd over het realiseren van concepten. Die ervaring heb ik bijvoorbeeld kunnen toepassen bij de totstandkoming van het Aardehuis op de stadsboerderij en ook hier zal ik die kunnen inzetten.”

Van informatiehuis, naar steigerhout, naar meubels.
Het informatiehuis komt aan de Prijsseweg achter de voetbalvelden van Focus en is voor de bouwers de (flex)werkplek van waaruit zij de wijk zullen ontwikkelen. De buitenkant is van glas, als een soort regenjas, de binnenkant is helemaal van hout – dat ligt al op maat gezaagd bij de lokale hoofdaannemer, Van Dillen. Het wordt op 1 oktober opgeleverd maar dan is de inspiratie van Jorn nog niet op: “Het plan van de tiny houses ligt er nog en ik zou daarna graag gezamenlijke ruimtes maken:  werkplaats, theetuin, wellnessruimte of danszaal – wat de nieuwe bewoners maar willen.” Wanneer de wijk over tien jaar af is, wordt het informatiehuis afgebroken en kunnen de steigerplanken verwerkt worden tot meubels.

Kijk voor meer informatie over wonen in Parijsch en het actuele woningaanbod op www.parijsch.nl en www.facebook.com/parijsch