De Hoge Kuil

Een stukje Frankrijk in Culemborg

Met je tent onder de appelbomen staan en ’s ochtends ontbijten met eigengemaakte jam en sap van fruit uit de boomgaard. Verse eitjes rapen en met je (klein)kinderen de dieren voeren… Om van kamperen te genieten hoef je niet helemaal naar Frankrijk te rijden. Ook op camping De Hoge Kuil in Culemborg is het heerlijk toeven tussen de fruitbomen en de dijk en de Lek op loopafstand.

“De plek waar wij wonen is zo mooi en fijn om te zijn,” vertelt Trees van Dam, die samen met haar man sinds 1995 de camping runt, “we willen dat iedereen daarvan kan genieten. Mensen kunnen hier hun tent of caravan neerzetten. En wie liever in een bed slaapt kan overnachten in de knusse pipowagen of in het een huiselijk ingericht chalet.”

Kindvriendelijk
’s Zomers, als het zonnetje lekker schijnt, waan je je op De Hoge Kuil in Frankrijk. De oprijlaan is dan een zee van bloemen, het fruit begint te groeien en er hangen zelfs kiwi ’s onder de pergola.

“Er komt een gevarieerd publiek naar onze camping. Gezinnen, fietsers… en vaak komen opa’s en oma’s hier in de zomervakantie met hun kleinkinderen kamperen als ouders moeten werken,” vertelt Trees verder.

De camping is met name geschikt voor kleine kinderen. Er is een kinderwei met geiten, schapen, ganzen en kippen, er loopt een vriendelijke grote hond los over het terrein, er is een schommel en een zandbak en er staan kinderfietsjes om vrij te gebruiken.  “Twee keer per dag mogen kinderen helpen met de dieren. Dan kunnen ze de macaroni die bij het avondeten overbleef aan de kippen voeren. En wie geluk heeft, is getuige van de geboorte van een lammetje of geitje.”

Kamperen op De Hoge Kuil kan van half april tot half september 2017.

Camping de Hoge kuil
Achterweg 4
4101 NW Culemborg
Tel:  0345 – 515 701
www.dehogekuil.nl
Nog meer overnachtingsmogelijkheden vind je op www.culemborgklopt.nl