Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stabat Mater van Pergolesi

28 oktober 2018 @ 15:00 - 16:00

Stabat mater

Stabat Mater van Pergolesi: de mooiste Barokmuziek in Culemborg

Het professionele barokensemble Dives Sonis geeft dit najaar wederom een  bijzondere concert in Culemborg. In de sfeervolle Oud Katholieke Kerk aan de Varkensmarkt zal op zondag 28 oktober a.s. een uitvoering plaats vinden van een aantal parels uit de historie van de barokmuziek. Met name het Stabat Mater van G.B. Pergolesi dat op ontroerende en indringende wijze het verdriet verklankt van moeder Maria die haar zoon Jezus aan het kruis ziet sterven, is een van de meest uitgevoerde en geliefde werken uit de klassieke muziek historie. In een afwisseling van duetten en solo aria’s worden de smart en liefde bezongen van een moeder voor haar lijdende kind; een universeel thema dat qua emotionele beleving direct tot het hart spreekt.

Tevens zal ook het Salve Regina van D. Scarlatti klinken; een smeekbede tot Maria, in vaak schrijnende harmonieën, hier getoonzet voor alt en sopraan en basso continuo.

Het ensemble Dives Sonis brengt deze muziek in een intieme bezetting voor sopraan, alt, kistorgel en barokcello vanuit een authentieke benadering. Uitvoerenden zijn: Marjon Strijk, (sopraan), Gabriëlle Nijhuis (alt), Henk van Zonneveld (orgel) en Diederik van Dijk (barokcello). De vier musici hebben zowel in ensemblevorm als ook als solist ruime ervaring in het professionele klassieke muziekleven.

Entree: €12,50

Reservering vooraf is mogelijk via email: gnijhuis@live.nl
Het concert duurt ongeveer een uur en zal zonder pauze worden uitgevoerd.

Gegevens

Datum:
28 oktober 2018
Tijd:
15:00 - 16:00
Site:
http://culemborg.okkn.nl/pagina/1037/28_oktober_-_concert_dives_sonis

Locatie

Oud-Katholieke Kerk
Varkensmarkt 18-20
Culemborg,
Site:
culemborg.okkn.nl