Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelen in de Vrijstad

4 mei 2019 @ 11:00 - 12:30

Om belangstellenden de mooiste plekjes van Culemborg te laten zien verzorgen de gidsen van de Stichting Stadsgidsen Culemborg op zaterdag 4 mei a.s. een gratis rondleiding door de oude stad. Tijdens deze stadswandeling laten de rondleiders de leukste plekjes van deze prachtige stad zien. De wandeling begint om 11 uur op het voorplein van Het Weeshuis, Herenstraat 29. Rond half een eindigt de wandeling en kan iedereen zelf gaan genieten van wat de stad nog meer te bieden heeft. Inschrijven is niet nodig.

Na een start met mooi weer in april is dit alweer de tweede rondleiding van dit jaar. De enthousiaste gidsen vertellen de mooiste, maar soms ook wreedste verhalen over historische gebeurtenissen in Culemborg. Bijvoorbeeld over Jan van Buren die zijn aanval op de stad met de dood moest bekopen. Vanzelfsprekend laten de rondleiders u ook genieten van de prachtige gebouwen die Culemborg heeft, zoals het mooie stadhuis met de kaak en De Drup.

De Stichting Stadsgidsen is een kleine groep van enthousiaste en deskundige mensen. Zij promoten de stad door het organiseren van stadswandelingen waarbij de fraaie binnenstad wordt getoond en verhalen uit de geschiedenis van Culemborg worden verteld. Naast de gratis stadswandelingen verzorgt zij op afspraak en tegen betaling rondleidingen voor geïnteresseerde groepen, bijvoorbeeld bij een personeelsuitje of een reünie.

De stadsgidsen verwelkomen u graag op zaterdag 4 mei a.s.

 

Gegevens

Datum:
4 mei 2019
Tijd:
11:00 - 12:30

Organisator

Stadsgidsen Culemborg
Site:
https://stadsgidsenculemborg.weebly.com/

Locatie

Elisabeth Weeshuis Museum
Herenstraat 29
Culemborg,
Telefoon:
0345-513912
Site:
www.weeshuismuseum.nl