Moon City Spa Culemborg

Gezond eten voor een mooie huid

Je huid weerspiegelt je gezondheid. Als je bij Moon City Spa binnenkomt met een huidprobleem, kijkt eigenares Monique van Kouwen altijd verder dan alleen naar de buitenkant.

Met de juiste huidbehandeling kan Monique heel veel doen, maar het is belangrijk om ook naar het onderliggende probleem te kijken. Daarom letten ze bij Moon City Spa op je voeding en leefstijl.  “Huidproblemen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Puistjes bijvoorbeeld, ontstaan meestal door hormonen, maar ook melk of suiker kunnen de oorzaak zijn. Wij geven dan voedingsadvies. Of gebruik bepaalde voedingsstoffen eens een tijdje niet, en kijk dan wat er met je huid gebeurt.”

De huid is je grootste orgaan
Een huidprobleem kan ook veroorzaakt worden door een tekort aan bouwstoffen.  “Zoals bij mij,”  vertelt Eva. “Ik kreeg ineens witte puntjes op mijn voorhoofd en wangen. Monique vertelde mij dat dit gerstekorrels waren en dat ik het beste visolie-tabletten kon slikken. Dat hielp echt goed.” Monique legt uit: “De huid is het grootste orgaan, maar als er ergens in je lichaam en tekort aan bouwstenen is, worden die onttrokken aan je huid en zo ontstaan pukkeltjes, rode vlekken of schilfers. Visolie is ook een bouwstof voor je hersenen en als je zoals Eva een denkertje bent, dan kan er een tekort in je huid ontstaan en krijg je pukkeltjes.”

Voldoende bouwstoffen
Maar is het niet zo dat als je gezond eet, je vanzelf voldoende bouwstoffen binnenkrijgt? “Dat klopt,” zegt Monique,” maar door stress, een verkeerde leefstijl of hormoonschommelingen kan een tekort ontstaan, en dan zou je bijvoorbeeld 30 kilo sinaasappels moeten eten om de balans te herstellen.” Dat tekort kun je aanvullen met goede voedingssupplementen. Let daarbij op de samenstelling, niet iedere bruistablet is hetzelfde, neem die met natuurlijke vitamines. Hoe zorgt Monique zelf voor voldoende bouwstoffen?  “Ik maak lekkere groente smoothies met komkommer, appel, avocado en spinazie. Minder werk dan boterhammen smeren en heel lekker. En in sommige periodes van het jaar gebruik ik daar supplementen bij.”

Moon City Spa
Herenstraat 38
4101 BV Culemborg
0345 75 21 69
www.moon-city-spa.nl