Rouwcentrum Culemborg

Goed afscheid nemen is belangrijk

Het miezert als we elkaar buiten de hand schudden. Maar Robert Kool maakt ondanks het weer een opgewekte en energieke indruk. Een rouwcentrum is geen plek waar veel mensen met plezier naartoe gaan. Maar voor Robert is er mooi en dankbaar werk te doen. “Ik mag mede zorgen voor een goed afscheid,” zegt hij. “En dan maak je ook veel mooie momenten mee.”

Als jonge man werkte Robert al in het Rouwcentrum van zijn ouders. “Op een gegeven moment wilden mijn ouders uit de zaak, maar ik was er nog niet aan toe om het over te nemen.”  In de loop van jaren zag hij verschillende dingen die hij eigenlijk anders wilde doen. En op 1 september werd hij uiteindelijk toch eigenaar. Een plek van en voor Culemborgers om afscheid te nemen. Omdat dat nu eenmaal ook bij het leven hoort.

Anders rouwen
Behalve een zaal met afscheidsruimte heeft het Rouwcentrum ook een 24 uurs kamer. Een soort huiskamer waar de nabestaanden een sleutel van krijgen. En voor een thuisopbaring kunnen de spullen worden gehuurd. “Ook bij uitvaarten zie je trends en ontwikkelingen,” vertelt Robert. “Tegenwoordig zie je ook veel meer dat bij het afscheid het leven van de overledene wordt gevierd, maar ook dat er op andere manieren wordt gerouwd. Want naast de ‘traditionele uitvaarten’ bieden we nieuwe mogelijkheden om tegemoet te komen aan persoonlijke wensen.”

Ook in rouwen zie je trends en ontwikkelingen

Robert woont naast het Rouwcentrum. Hij is een echte Culemborger, dat vindt hij een pluspunt. “Je kent de mensen en de mentaliteit.” Een voordeel van zo dichtbij wonen is ook dat hij makkelijk wat extra’s kan doen wanneer dat nodig is. Een half uurtje langer openblijven of ’s avonds laat nog even een glaasje water brengen. Het zijn die kleine dingen die het verschil maken bij afscheid nemen. “Je wilt het goed doen, door elk afscheid persoonlijk te maken.”

www.rouwcentrumculemborg.nl
Fluweelboom 1, Culemborg
0345-512455 (24u)