Plus Giel Smits

Groen, dat moet je doen!

Bij de PLUS supermarkt in Parijsch is groen en maatschappelijk verantwoord ondernemen geen verkooppraatje of gebakken lucht. Het zit bij ondernemer Giel Smits in de genen. Hij is hier al jaren bewust en actief mee bezig en is dus bepaald geen groentje als het om duurzaamheid gaat!

Giel: “Ik ben christelijk opgevoed en heb van huis uit meegekregen dat je moet delen als je kunt delen en ook dat je zuinig moet zijn op onze aarde. Daarom voelt groen denken en doen voor mij logisch en natuurlijk. En dat gaat veel verder dan een groene huisstijl!”

Dichtbij is lekker
PLUS verdiept zich in de herkomst van producten. Goed eten, daar houden we van is dus geen holle reclameslogan. In het assortiment vind je dan ook steeds meer duurzaam gekweekte vis en duurzame zuivel plus een groeiend aanbod van biologische en fairtrade producten. Wat je van dichtbij haalt is lekker èn duurzaam! Daarom verkoopt PLUS ook groenten en fruit van Caetshage, brood van het Culemborgs Bakhuis, Culemborgs Vrijstadbier, diervriendelijk geteeld vlees uit Beusichem en producten van Landgoed Mariënwaerdt. Ook komen er steeds meer smakelijke huismerkproducten met minder suiker en zout: gezonder voor iedereen.

Koelkasten als verwarming
Het pand aan het Koopmansgildeplein is energiezuinig. Het dak ligt vol zonnepanelen en er is geen aansluiting op stadsverwarming of gas, maar een warmte-terugwinsysteem. “De warmte van de motoren voor de koelmeubels en vriezers gebruiken we voor de vloerverwarming in de winkel.
Daarnaast gaat bevoorrading steeds vaker met dubbeldekstrailers, wat minder belastend is voor het milieu.”

Midden in de Culemborgse samenleving
Of je er nu je boodschappen haalt of niet, het groen van PLUS Giel Smits kom je overal tegen. Zo is PLUS sponsor van vele activiteiten die voor en door Culemborgers worden georganiseerd. Van LEK-ker-in-de-Drek-race tot appeltjes tijdens de avondvierdaagse. Door  nauw samen te werken met o.a. Voedselgroep Culemborg, de Voedselbank, Hulpgroep Laag Inkomen en diverse scholen helpt PLUS Culemborgers die dat nodig hebben.

PLUS Giel Smits
Koopmansgildeplein 16, Culemborg
0345 532525
facebook: PlusGielSmits