Beijer Schoenen

Groen licht voor de juiste maat schoen

Je voeten bepalen deels hoe je in het leven staat. Dat is iets waar de meeste mensen niet direct bij stilstaan,” zegt Christel van Beijer Schoenen en Podologie.

“Nek-, knie- of schouderklachten worden vaak veroorzaakt doordat voeten op de verkeerde manier de grond raken. Als podoloog kijk ik naar de relatie tussen voeten en lichaamshouding. Volgens de methode van de Franse neuroloog Bourdiol maak ik dunne zooltjes, met op de juiste plaatsen elementjes van een paar millimeter die spieren in de voet stimuleren of ontspannen. Hiermee kunnen de meeste mensen weer pijnvrij verder. Het lijkt simpel, als ik het zo zeg, maar er is best een uitgebreide studie voor nodig om podoloog te worden. De zooltjes passen trouwens in heel veel schoenen, dat hoeven dus echt niet per se gezondheidssandalen te zijn.”

3D scan voor de juiste maat
“Iedereen die hippe nieuwe schoenen wil, die ook nog eens lekker lopen, kan sowieso ook bij ons terecht. We hebben een uitgebreide collectie dames- heren- en kinderschoenen. En je kunt rekenen op een goed en eerlijk advies voor schoenen die exact bij jouw voeten passen. Want daar gaat het nog wel eens mis: veel mensen (en vooral kinderen) lopen op schoenen die niet de juiste lengte- of breedtemaat hebben. Verschillende maten voor rechter- en linkervoeten, dat komt ook veel voor. Sinds begin dit jaar hebben we een 3D-scanapparaat in onze winkel staan. Hiermee kunnen voeten exact worden opgemeten. Het apparaat geeft lengte, breedte èn inhoud per voet aan en laat zien welke schoenen daaraan voldoen. Dat maakt de keuze eenvoudiger en scheelt onnodig passen. De 3D scan geeft een goed beeld, al blijft schoenen kiezen natuurlijk maatwerk waarbij een goed persoonlijk advies het verschil maakt.

Ik nodig alle lezers van LEK-Magazine uit om, gratis en geheel vrijblijvend, hun voeten te laten scannen in de winkel. Als je dat wilt, sturen we je bovendien per e-mail de resultaten toe. Altijd handig om te hebben!”

Beijer Schoenen en Podologie
Markt 34, Culemborg
0345 53 10 68
www.beijer-schoenen.nl