Vrijstadmarkt-Lek

Het is het mooist als de héle binnenstad mee doet

Komt het door de sportmentaliteit van de nieuwe voorzitter dat winkeliersvereniging  VOC tegenwoordig zo lekker draait? Kees Boelhouwer (Bakker Bart) is scheidsrechter in zijn vrije tijd en dat zie je terug in zijn aanpak. Samen met Anja Elands heeft hij gebouwd aan een team waarbij ieder een deel van de taken op zich neemt, en dat werkt.

Eén van de activiteiten van de VOC is de Vrijstadmarkt. De drijvende kracht achter deze markten  is Jesek van Sante. “Behalve met kleurrijke kramen proberen wij ook iedere keer weer te verrassen met activiteiten voor kinderen. Hiervoor haal ik mijn inspiratie op festivals als Down the Rabbit Hole en Hongerige Wolf.” De Vrijstadmarkt is geen gewone braderie en dat zal het ook niet worden.

foto: bodil anais

Aanstaande Vrijstadmarkt op 24 september draait helemaal om Kook & Kunst. Kunst omdat er wordt samengewerkt met de Kunstroute die in hetzelfde weekend plaatsvindt en waarbij kunstenaars exposeren in winkels. Ook voor Kook zoeken de ondernemers elkaar op. “En dat maakt het alleen maar leuker,” lacht Victor van Brasserie Het Kasteeltje. Hij plaatst een smoker op de markt en grilt daar Betuwse hamburgers van lokaal vlees. De dames van Lekkers aan de Lek serveren het natuurbrood van Brood Leeft bij hun lunches. In het Huis van de Stad is Laurent Schandrin de chef. Hij heeft gekookt in sterrenrestaurants en voor Beatrix, maar deze zondag kookt hij voor ons. Live cooking voor de trappen van het Oude Stadhuis.

Je kunt vanaf de Varkensmarkt via de Markt en de Vier Hoeken tot aan de Tollenstraat slenteren langs de kramen, wat eten of proeven en uitgebreid mensen kijken vanaf de terrassen terwijl er op de achtergrond fijne muziek klinkt . “Daar kunnen wij enorm van genieten,” vertellen Kees en Anja.”Dat mensen naar de mooie binnenstad van Culemborg komen, hier een leuke middag beleven en daarom nog eens terugkomen. ”

Vrijstadmarkt Kook & Kunst
zondag 24 september
12.00 – 18.00 uur
www.vrijstadmarkt.nl
f: /vrijstadmarkt