Zomertoer Culemborg 700

Iets om naar uit te kijken

Ben je ouder of heb je een beperking waardoor je meer aan huis gebonden bent of afhankelijk bent van hulp, dan is de zomervakantie iets waar je tegenop kunt zien. De buurvrouw is er niet voor een praatje of een boodschap en de kinderen zitten op de camping. Dan heb je ineens weinig aanloop, terwijl het juist als het lekker weer is, zo fijn is om samen op pad te gaan. 

“Precies daarom hebben wij dit tijdstip gekozen voor de ‘Culemborg 700 Zomertoer’, want door schoolvakantie en bouwvak, zijn veel mantelzorgers dan weg,” vertelt Annerieke van der Vegt van ElkWelzijn. Samen met Marja Verrips van Zorgcentra de Betuwe en Patricia Kraan van Prezzent vormen zij de werkgroep Zorg&Welzijn. De Zomertoer is een van de acht buurtfeesten die tijdens het jubileumjaar Culemborg 700 worden georganiseerd. Zo krijgt iedere buurt van Culemborg een eigen feestelijke dag waar zorg en welzijn centraal staan. 

Belevingsroute langs de mooiste plekjes
De Zomertoer is het buurtfeest om de mooiste plekjes van de Buitengebieden van Culemborg te verkennen en vindt plaats op zaterdag 28 juli. Iedereen die zin heeft kan meedoen, ook als je niet zoveel te besteden hebt. Tussen 10:00 en 14:00 uur kun je de route ophalen bij ElkWelzijn. Zolang de voorraad strekt, krijg je ook een tasje mee met o.a. een strippenkaart voor korting bij stopplaatsen onderweg. Je mag zelf weten hoe laat je start en hoe je de route aflegt. Je kunt wandelen, fietsen, scootmobielen of met de auto. Er is een route van 5 a 10 km, en een van 10 a 15 km, je kunt ze ook combineren. Iedereen gaat op eigen gelegenheid, alleen of met een groepje. Ben je alleen en wil je gezellig met een paar anderen mee? Dan kun je om 11:00 of 13:00 uur verzamelen bij ElkWelzijn en vertrek je samen. Heb je geen vervoer? Dan kun je met het busje mee. “Dat is ook echt de opzet van de Zomertoer,” ligt Annerieke toe, “dat je nieuwe mensen leert kennen.”  

 

Culemborg 700 Zomertoer
Zaterdag 28 juli vanaf 10:00 uur
Start vanaf ElkWelzijn, Meerlaan 22
Deelname is gratis.
Aanmelden is alleen noodzakelijk als je wilt meerijden met het busje.
Contactpersoon Sandra Rigter van ElkWelzijn, 0345-515227
www.culemborg700.nl