Je wordt uitgedaagd iets extra’s te doen

Wat nou als je naast Engels, Frans en scheikunde ook leert over het leven van anderen. Het KWC biedt leerlingen zo’n bijzondere schoolcarrière. Andere culturen ontmoeten, goede doelen steunen of je onderdompelen in belangrijke geschiedenis. Maatschappelijke betrokkenheid van de leerlingen is op het KWC net zo belangrijk als Nederlands en wiskunde.  

Via uitwisselingsprogramma’s of reizen kunnen leerlingen kennismaken met het leven in bijvoorbeeld China, Tsjechië of Marokko. Maar ook bij een vak als biologie is er aandacht voor omgaan met de natuur in andere culturen. Indrukwekkend is de excursie naar Auschwitz en uniek is de kans om met de klas het Europees Parlement in Straatsburg te bezoeken. 

Een actie opzetten voor een ander
Het is dus niet zo vreemd dat leerlingen graag de jaarlijkse Actieweek voor een goed doel organiseren. Mees Breukelman, Cornee van de Grint, Anika Kilian en Rob Vergouwen uit 6 VWO gaan zich dit jaar inzetten voor Matchis, de organisatie die stamceldonoren werft. “Wij kennen allemaal iemand met een vorm van bloedkanker die hiermee te maken heeft gehad,” vertelt Mees. Stamceldonatie kan de kwaliteit van leven verbeteren of zelfs levens redden. Van iedere donor wordt wangslijm afgenomen voor de registratie in de databank. En daar is geld voor nodig. 

Avond over Formule 1 
In de week van 17 – 21 december zetten Mees, Rob, Cornee en Anika allerlei acties op om geld in te zamelen. In de overblijf staat een ‘glazen huis’ waar tegen betaling muziek kan worden aangevraagd, en in de pauzes verkopen ze broodjes knakworst. Heel bijzonder is de Formule 1 Avond. Cornee heeft connecties in de Formule 1 wereld en zo hebben ze geregeld dat Tom Coronel komt spreken en Allard Kalff de avond presenteert. Iedereen is deze avond welkom en kan tijdens de veiling bieden op door Max Verstappen gesigneerde items.   

Het leeft echt in de school
Doen ze dit allemaal met z’n vieren?  Rob en Anika lachen: “We krijgen ontzettend veel hulp van andere leerlingen. Sirian heeft ons logo ontworpen en anderen willen helpen bij het gala, met Expeditie KWC of opruimen na afloop.”  

 

Wil je ook bijdragen aan de Actie van het KWC?
Doneer rechtstreeks via www.sterkvoormatchis.nl/evenement/kwc-matcht
Formule 1 avond is op 19 december, vanaf 19:30 uur.
Beethovenlaan 1, Culemborg 

Contact KWC Actieweek:
actieweek@kwc-culemborg.nl
06-1085 3430 of 06-2501 8521