Jonge rotten in Culemborgse beuktent

Anderhalf jaar geleden was het nog een vervallen bende, maar na een intensieve verbouwing met vrienden als klusteam konden de jonge ondernemers Wout Cobussen en Michael Willemse een indrukwekkende evenementenlocatie openen.

Wie ‘jong’ en ‘in eigen beheer’ gelijk stelt aan ‘onprofessioneel’ heeft het mis. Wout en Michael zitten al ruimt tien jaar in het vak en exploiteren zo’n zestig evenementen per jaar, waaronder de horeca  van Culemborg Blues. Vaak gaat het om zomerse activiteiten en de wens ontstond om het jaar rond aan de slag te kunnen. Die uitdaging is gevonden in voormalig Happydayzz aan de Beesdseweg.

We willen ons niet profileren als discotheek
Wout (27): “Ik heb een achtergrond in de horeca en Michael in geluidstechniek. Samen kunnen we alle soorten evenementen en muziekstijlen aan. De inrichting van de zalen is demontabel en we hebben alle soorten geluidsinstallaties en een professionele keuken. Naast de dinershows zijn er bandjes-avonden, hardcore feesten, maar ook bedrijfsfeesten, een Sinterklaasfeest en de Foute Party van Q Music staan op de agenda. Dit betekent dat we de boel steeds herinrichten. Alles is hierop afgestemd.”

Dinershows
Deze locatie staat bekent als Culemborgse beuktent. Dat is een compliment. Het slaat op de goede geluidskwaliteit. “Die basis, plus het partnerschap met de dinershows maakte dat we het aandurfden”, vertelt Wout. De try-outs van de dinershows zijn inmiddels geweest, en dit jaar staan er nog zeven op de agenda.

Volle zalen
Veel mensen kennen het pand. “Toch is de drempel hoog en dat realiseren we ons. Iedereen die nu binnenkomt is enorm positief. Een voor ons mooi moment vond plaats tijdens de première van de dinershow. De nacht ervoor stonden we nog te bikkelen, maar de zaal zat vol en alles klopte. Michael en ik stonden achter bij het podium, keken elkaar aan en hadden beiden het gevoel: We hebben het gefixt! Laat maar komen.”
Event Center Culemborg
Beesdseweg 1a
4104 AW Culemborg
www.eventcenterculemborg.nl