Blink school

Kaboutertjes en aardig zijn voor de ander

Je krijgt het van een klasgenoot óf je geeft het aan een ander. Een klein cadeautje, een lief gedichtje, of iets anders waar je blij van wordt. Het past bij een van de principes van basisschool Blink: aardig zijn voor de ander. Net als op andere basisscholen krijgen kinderen op Blink gewoon taal en rekenen. Maar ’s middags mogen ze een workshop kiezen. In de klas van Margreet van Impelen doen kinderen vanmiddag inspiratie op voor het maken van cadeautjes voor wichtelen.

Wichtelen
“Wie kan uitleggen wat wichtelen is?” vraagt begeleider Margreet van Impelen aan de kinderen die in de kring zitten. Mara steekt haar vinger op en vertelt: “In de klas zitten kaboutertjes verstopt, waarop een naam staat. Als je er een vindt, mag je voor dat kind een cadeautje maken. Dat leg je als verrassing in de paddenstoel die in je klas staat.”

“Eigenlijk is wichtelen een Scandinavische traditie voor in de adventstijd,” vertelt Margreet. “Maar wij doen dit tien dagen lang vanaf Valentijnsdag. Het past bij een van de beginselen van Blink: ik ben aardig voor de ander, en het werkt! Er is veel meer vriendschap onder kinderen en meer aandacht voor elkaar.”

In de workshop wichtelen mogen de kinderen een ketting of armbandje rijgen, een mobiel van takken maken of een mooie vorm uit speksteen vijlen. Margreet doet het voor. Daarna mogen kinderen kiezen wat ze gaan doen.

Terwijl Bastiaan een stukje speksteen vijlt, vertelt hij dat hij voor een klasgenoot chocolaatjes met karamel heeft gemaakt van chocoladeletters. “Die heb ik in een mooi doosje gedaan. Zelf heb ik een keer een voetbalboekje gekregen en een wichtelsteen in de vorm van een voetbal.”

Kijkje nemen op Blink? Dat kan op de open dag op zaterdag 25 maart van 13.00 – 15.00 uur.

Blink
Jan van Riebeeckstraat 9
4105 BA Culemborg
0345-523698
www.blinkschool.nl