Kangoeroes in Parijsch

We hadden al Schotse Hooglanders in de uiterwaarden, maar komen er nu kangoeroes in Parijsch? Als het aan Laurens en Cilla Smits ligt wel.

Met enthousiaste medewerking  van de CV Parijsch gaat in september de 1e paal in de grond van de Kangoeroewoning van de familie Smits. De hoofdwoning is voor Laurens, Cilla & Vidar en Corrie & Theo, de ouders van Cilla, gaan in de ‘buidelwoning’ wonen.  Elk met een eigen voordeur en een eigen huisnummer. Via de bijkeukens kunnen ze makkelijk bij elkaar naar binnen. De buidelwoning wordt er helemaal op ingericht om later meer zorg te kunnen geven als dat nodig wordt.

Prikkelend
Laurens legt uit: “Wij willen niet dat Corrie en Theo naar een zorginstelling moeten. We worden met z’n allen steeds ouder, en wij willen daar juist de leuke dingen uithalen en elkaars leven verrijken.”  Zo zal oma bijvoorbeeld niet meer de hele dag hoeven wachten tot GTST begint, maar kan zij uitstapjes in de stad gaan maken met haar dochter. En opa kan vaker een voetbalwedstrijd van zijn kleinzoon bezoeken. “Maar dan moet hij wel zijn best doen,” grapt opa, die er duidelijk naar uitkijkt.

Vernieuwend
Ze hebben heel wat barrières moeten overwinnen om dit voor elkaar te krijgen. “Het was niet eenvoudig om twee huisnummers op een kavel te realiseren,” vertelt Laurens.  “En ook voor de bank was dit allemaal nieuw.” De CV Parijsch was echt een lansbreker voor de familie Smits.  Door medewerking van alle partijen en een beetje creativiteit is iedereen enthousiast er een succes van te maken. “Het wordt ons plekje,” zegt Cilla, “maar wij willen graag aan iedereen laten zien dat een Kangoeroewoning echt iets kan worden en dat er veel meer zullen komen.”

Aan de westkant van de succesvolle wijk Parijsch verrijzen nieuwe buurtjes. Ruim opgezet, met veel aandacht voor groen en water en met alle voorzieningen om de hoek. Kijk voor meer informatie over wonen in Parijsch en het actuele woningaanbod op www.parijsch.nl en www.facebook.com/parijsch.

Wil je weten hoe deze kangoeroewoning er van binnen uitziet? Bekijk de plattegrond.

kangoeroe-plattegrond

Voor meer informatie kun je terecht bij: www.vaspro.nl en bij www.perspectiefwonen.nl