kerstmarkt culemborg

Lichtjes aan de Lek – een échte kerstmarkt

De Culemborgse kerstmarkt heeft iets ouderwets gezelligs. Het is een speciale winter-editie van de Vrijstadmarkt met sfeervolle hippe kramen, oude ambachten, vuurtjes, theater en gezang van kerstkoren op de achtergrond. Dit jaar krijgt de kerstmarkt een éxtra feestelijk tintje. Tijdens dit weekend is de aftrap van het feestjaar Culemborg 700.

Arjan woont nog maar net in Culemborg als hij voor de eerste keer de Vrijstadmarkt bezoekt. “Een markt met deze opzet had ik niet verwacht. Ik werd er heel blij van. We werden ondergedompeld in nostalgie en gezelligheid in hartje Culemborg.” Het zette Arjan aan het denken, en deze keer staat hij er zelf ook, als Vrijstaddrukker met zijn mobiele zeefdruk. Hij geeft het begrip blauwlap een nieuw gezicht door blauwe katoenen tasjes te bedrukken om uit te delen.

Willemien is bewoner van de binnenstad en trouwe bezoeker. “Het is echt een weekend waar ik mij op verheug. De oude binnenstad is gewoon zo’n mooie plek voor een kerstmarkt. Met de kerstbomen en al die lichtjes, en er staan altijd verrassende kramen met spullen die je niet snel ergens anders ziet.”

Vrijdagavond 15 december van 17:00 – 21:00 uur begint het weekend vol winterse kerstsfeer op de Varkensmarkt met live muziek en lekker eten en drinken. Brouwerij Vrijstad presenteert een speciaal Culemborg 700-biertje en om 19:00 uur wordt de lichtjesboom feestelijk ontstoken.

Zaterdag 16 december  op de Varkensmarkt is er vanaf 10:00 uur de streekmarkt en om 14.30 uur kun je mee met de fakkeloptocht. Van 16:00 – 21:00 uur live muziek in de verlichte kiosktent.

Op de Markt is van 10:00 – 17:00 uur de Culemborg 700 Jubileummarkt.

Zondag 17 december van 12:00 – 18:00 uur Lichtjes aan de Lek Vrijstadmarkt. Gezellige kramen met cadeau en mode artikelen, winterhuisjes, lokale producten, kinderactiviteiten, winkels open, gezellige terrassen, proeverijen, live cooking, muziek & theater, glühwein en winterbier.

Lichtjes aan de Lek – Kerst Vrijstadmarkt
Markt en Varkensmarkt Culemborg
15 – 16 en 17 december
www.vrijstadmarkt.nl