Moon-City-Spa-LEK

Met zachte kneepjes werken aan een stevige huid

Ik had ze al wel eens gezien in het voorbijfietsen: Moon City Spa aan de Herenstraat. Vandaag ga ik er naar binnen want ik heb een afspraak met Monique van Kouwen, de eigenares, die mij lymfedrainage en bindweefselmassage gaat geven.

Eerst wil ze van alles van mij weten, over mijn leefpatroon (heel doorsnee), mijn beautyrituelen (die heb ik nauwelijks) en mijn huidprobleem (die rimpels!). “Want,” zegt ze, “ik wil je niet alleen verwennen, ik wil je ook leren hoe je zelf voor je huid kunt zorgen.” Dat wil ik wel, en als Monique  vertelt dat ze niet alleen schoonheidsspecialiste is maar ook acupuncturist en natuurgeneeskundige, weet ik dat ik bij haar aan het juiste adres ben.

Elke millimeter van je gezicht
Dan begint de behandeling. Ze plaatst glazen cupjes op mijn gezicht – kleine voor de drainage en grotere voor de massage – die de huid een beetje vacuüm trekken, alsof iemand liefdevol in mijn wang knijpt. Na vijf seconden verplaatst ze de cupjes een beetje en zo gaat dat door, totdat elke millimeter van mijn gezicht en hals gedaan zullen zijn. Op de helft  laat ze me in de spiegel het verschil zien. Ik ben in een klap overtuigd. De behandelde helft ziet er veel steviger en levendiger uit dan de andere, alsof alles wat er onder en in mijn huid naar beneden was gezakt weer terug is op zijn oude plaats.

Permanente verbetering
Dat is wat Monique wil bereiken: “Ik wil niet van buiten naar binnen werken, met dure smeerseltjes. Ik wil van binnen naar buiten werken. Stress maakt knoopjes in het bindweefsel en met de jaren wordt dat slapper. Door te masseren ontwar ik die knoopjes en met de drainage voer ik de afvalstoffen af. Ik geef je ook nog adviezen mee voor thuis, dan zul je zien dat je huid permanent verbetert.”

Moon City Spa
Herenstraat 38
4101 BV Culemborg
0345 75 21 69
www.moon-city-spa.nl