Minicruise over de Lek

Op zondagochtend stappen Joan de Fretes en Monique Denisse met hun fietsen op de Liniepont bij Werk aan het Spoel. Er staat een fris briesje, maar de zon belooft door te komen – ideaal weer voor een fietstocht.

Joan en haar vriendin fietsen graag in Culemborg en omgeving. Joan: “Dit is de eerste keer dat ik met de Liniepont vaar. Ik kende het helemaal niet! We stappen straks af bij Fort Everdingen, bezoeken de bierbrouwerij en het fort en fietsen dan verder.”

Monique: “Leuk om weer eens een ander deel van de omgeving te verkennen. Het pontje over de Lek bij Culemborg kent iedereen. Maar dit is nieuw voor mij.”

De pont stopt bij nog twee aanlegsteigers. Eerst bij Werk a/d Groeneweg, een stelling bij de Lek bij Schalkwijk. Vaar je nog wat verder, dan ligt er een aanlegsteiger bij Fort Everdingen, verderop aan de Lek.

“Wat prachtig groen is het hier,” wijst Joan naar Monique, leunend op de reling, “o, en kijk, zwanen!” “Net vakantie,” lacht Monique. De schipper legt aan bij Fort Everdingen. Joan en Monique bedanken de schipper, stappen aan wal op de fiets en zwaaien nog even.

Ook mee met de Liniepont?
De pont vaart in juni  in de weekenden en van juli tot en met 17b september iedere dag. Voetgangers betalen een euro. Fietsers 1,50. Ligt de pont er niet, dan kunt u de kapitein bellen. Het nummer staat bij de steiger. Zie voor vaarschema www.liniepont.nl

Nog meer tips voor routes rond Culemborg vind je op www.culemborgklopt.nl