KWC Serious Request

Misschien wel de gezelligste week van het jaar

De week voor de kerstvakantie heeft het KWC een eigen Glazen Huis en dit is misschien wel de gezelligste week van het jaar op school. Dan wordt er een week lang muziek gedraaid, zijn er leuke acties en worden er heel veel broodjes knakworst verkocht. De opbrengst is voor 3FM’s Serious Request.

De actie wordt ieder jaar door leerlingen georganiseerd. Deze keer zijn dat Merbel, Wouter, Janneke, Tessa, Marit en Nienke en er komt veel bij kijken. “Sponsoren werven, vrijwilligers werven, afspraken maken met de school, activiteiten bedenken en tussendoor ook nog even de toetsweek,” somt Merbel op. Ze doen dit ook niet zomaar, dit project organiseren ze voor hun profielwerkstuk dat een onderdeel is van het eindexamen. “Het is heel erg leerzaam,” vertelt Tessa.  “Als je de mailtjes leest die wij in het begin stuurden en nu, dan worden ze elke keer beter. We hebben ook wel tegenslag en zo leren we oplossingsgericht denken. De sponsor van de truien haakte onverwacht af en we moesten snel iets anders regelen. Dat is gelukt met het bedrijf dat ook onze school-sportshirts levert, en de deal is nu nog beter.”

Voorpret genoeg
Er zijn leuke activiteiten bedacht, Expeditie KWC bijvoorbeeld. Net als bij Expeditie Robinson kun je  hierbij moeilijke proeven doen. Of Levend Cluedo, waarbij de leerlingen een moord moeten oplossen. “Wij weten al wie het gedaan heeft!” lacht Wouter. Ieder jaar staat het KerstGala op het programma en kun je muziek aanvragen bij de DJ in het Glazen Huis. Om mee te doen aan de activiteiten moet een klein bedrag betaald worden. Dat geld gaat allemaal naar Serious Request. De actie waarmee al jarenlang het meeste geld wordt opgehaald, zijn de broodjes knakworst. Te koop voor € 1,50 per stuk veroorzaken ze iedere pauze weer lange rijen.

Ook doneren?
Het Glazen Huis in het KWC is er van 18 – 22 december.

Koningin Wilhelmina College
Beethovenlaan 1  Culemborg
0345-639050
www.kwc-culemborg.nl