Parijsch Culemborg

Nog geen huizen, wel al een buurt

De eerste kopers van een woning in de nieuwe wijk Sporthelden-Oost hebben hun handtekening gezet. Toekomstbestendige woningen, niet aangesloten op het gas, in een avontuurlijke wijk met wandelpaadjes tot aan de Lek. De ‘Kees van Lint straat” gaat het worden, onthult wethouder Collin Stolwijk. Kees van Lint speelde begin twintigste eeuw voor CVV Vriendenschaar, wat hier en daar wat vriendelijk gegniffel oplevert van kopers die voetballen bij Focus.

Als ik de spoorbrug over reis voel ik  ‘ik ben weer thuis’

Ideale combinatie van dorp en stad
Het zijn vrijwel allemaal starters op de woningmarkt. Jonge mensen die voor het eerst een huis kopen. In sommige gevallen komen ze zelfs recht uit het ouderlijk huis. Wat is er zo aantrekkelijk om juist hier te kopen? “Het is het leukste dorp-stadje in de regio,” zegt Arnoud. Hij woont al in Culemborg, in een huurwoning vlakbij de Markt. “En er wordt ook veel georganiseerd.” Culemborgers zijn graag in Culemborg, “Ik werk in Utrecht, maar elke keer als ik met de trein de spoorbrug van de Lek over reis voel ik, ‘ik ben weer thuis.’” Het zijn niet alleen romantische overwegingen waarom deze jongeren een woning kochten. “Ik wilde gewoon graag een nieuwbouwhuis, “ vertelt Ahmed bijvoorbeeld, “en deze huizen hebben een heel goede prijs.”

Meteen een buurtgevoel
Het gezamenlijke teken-moment heeft in elk geval het gewenste effect. Projectontwikkelaar Joost Ruiterkamp van Heijmans vertelt dat daar over is nagedacht. “Het zijn veel starters en de eerste keer dat je een huis koopt is een belangrijk moment in je leven. Daar wilden wij een klein evenement van maken. Iets wat ze samen doen, zodat er een meteen een buurtgevoel ontstaat.” Die aanpak lijkt te slagen. Er wordt al veel onderling gepraat en gelachen. “Mijn familie woont hier, mijn vrienden. Dit is gewoon een hele mooie plek.”

Kijk voor meer informatie over wonen in Parijsch en het actuele woningaanbod op www.parijsch.nl en www.facebook.com/parijsch