Ons lastigste toestel is de drempel

Als je binnenstapt bij hart for her aan de Prijssestraat valt meteen de gezellige houten tafel op. “Na samen sporten, delen we van alles aan deze tafel.” 

Aan tafel zitten Dollie, Helen en Nouria, alle drie met hun eigen redenen om te gaan sporten. Dolly: “Ik moest gaan sporten, mijn suikerwaarden waren te hoog. Toen ik over de drempel stapte zei ik: Het is dat het moet, maar ik vind dit niet leuk.” De reactie van eigenaresse Caro van Zutphen: “Ik ga ervoor zorgen dat je het wèl leuk gaat vinden!” Inmiddels komt Dollie er al 5 jaar 3x per week. “Ook vollere vrouwen zoals ik voelen zich hier op hun gemak. Je kunt zoveel meer dan je denkt!”

Na een intensieve mantelzorgperiode besloot Helen 2 jaar geleden ook de stap te zetten om te gaan sporten. “Even tijd voor mezelf, andere mensen ontmoeten. Het bleek bovendien hard nodig want m’n hartslag en cholesterol waren te hoog door de stress. Dankzij het sporten zit ik nu veel lekkerder in m’n vel.” 

Nouria voelt zich thuis bij hart for her. “Bij andere sportscholen voelde ik me niet op m’n gemak met m’n hoofddoek en lange mouwen tussen mannen. Hier sport ik vaak in een T-shirt en zonder hoofddoek. En door het natafelen merk ik dat mijn Nederlands verbetert.” 

Je komt zoals je bent 
Dik of dun, oud of jong, kort of lang, ervaren sporter of beginner: alle vrouwen zijn welkom om bij hart for her te komen sporten. Je doorloopt in 30 minuten in je eigen tempo een compleet circuit, waardoor je spierkracht en conditie verbeteren.  

Caro: “hart for her is laagdrempelig, en toch is die drempel ons lastigste toestel! Eenmaal over de drempel, merken vrouwen hoe goed het sporten ze doet. Bonus is de gezelligheid aan tafel, waar na het sporten van alles wordt gedeeld: van lief en leed tot recepten en Netflix-tips. Wie dat wil kan aanhaken bij andere activiteiten zoals samen stappen, wandelen en interessante thema-avonden voor vrouwen. Alles mag, niets moet. Ook hierbij kies jij waar je je goed bij voelt.” 

hart for her Culemborg
Prijssestraat 75, Culemborg
0345 870065 of 06- 53456692