Op smaakexpeditie naar Andalusië

Berdien krijgt een sms’je binnen. “Of ik 800 hapjes kan verzorgen voor een bedrijfsborrel eind van de week.” Menigeen zou het daar benauwd van krijgen, maar Culinaire Service Berdien draait daar haar hand niet voor om. “Ik hou ervan om snel te werken.”

berdienNaast kerstdiners zijn vooral borrelhapjes en buffetten haar specialiteit.  Zij kan variëren met vlees, vis en vegetarisch en kan zo ruim 30 verschillende soorten hapjes maken. “Alles wordt hier ter plekke bereid en ik bezorg het op plateaus, zodat het meteen op tafel kan.” Haar buffetten met Spaanse ham zijn een groot succes.

Vers en lokaal
“Brood haal ik bij het Culemborgs Bakhuis en Atlas op de Varkensmarkt heeft bijvoorbeeld heerlijk fruit. Ik gebruik vlees dat ik zelf bij de boer haal, zo weet ik altijd waar het vandaan komt.” Met haar slagersachtergrond weet Berdien hoeveel verschil het maakt om goed vlees te gebruiken en het op ambachtelijke manier te bereiden. “Wij maken echt alles zelf, hamburgertjes voor op de barbecue, vitello tonato, carpaccio, quiches, salades: alles. Als je het zelf maakt heb je veel meer invloed op de kwaliteit en het smaakt dan echt veel lekkerder.”

Verrassend combineren
Om nieuwe inspiratie op te doen gaat Berdien regelmatig op ‘smaakexpeditie’, zoals laatst naar Andalusië.  “Dan gaan wij allerlei kleine bedrijfjes langs om te proeven.” Zo is ze op het spoor gekomen van Turrón de Miel, vergelijkbaar met nougat maar veel exclusiever van smaak en gemaakt van amandelen en berghoning. Dit combineert bijzonder goed met Spaanse ham. “Goddelijk,” vindt Berdien, “sindsdien importeren wij deze en staat het bij ons op de kaart”.

Culinaire Service Berdien
06-27 618 372
www.culinaireserviceberdien.nl