LEK Magazine 2016 - Lekkers aan de Lek

Opnieuw beginnen, met een glimlach

Lekkers aan de Lek - LEK Magazine 2016

Lekkers aan de Lek

Wat voor soort plek het wordt, is moeilijk onder woorden te brengen. Een plek waar ouderen binnenlopen voor een kopje koffie, maar ook scholieren komen hangen. Niet per se ecologisch, maar met aandacht voor de ingrediënten. “Laagdrempelig?” Probeert Judith. “Open, gezellig?” stelt Tessa voor. Maar ze vinden het te algemeen. Onderling hebben ze die woorden ook niet nodig. “We gingen tegeltjes uitzoeken en uit honderden soorten selecteerden we allebei precies dezelfde twee opties.” Lekkers aan de Lek is er niet alleen voor de smaak, het is blijkbaar ook een gevoel.

Beroemd in Culemborg

De uitbaatsters van ‘de pipowagen’ bij de pont zijn een soort van Culemborgse beroemdheden geworden. Ze genieten er van dat zo veel mensen meeleven, maar met de verbouwingsdrukte komen ze er niet aan toe om iedereen te woord te staan. “Ik stuurde mijn dochter naar de supermarkt.” lacht Tessa. “We missen onze klanten net zo erg als zij ons” zegt Judith, “we kunnen niet wachten tot we weer open zijn.”

Lekkers aan de Lek - LEK Magazine 2016
Lekkers aan de Lek – LEK Magazine 2016

Van pipowagen naar crowdsourcen
Voor de nieuwe locatie was een flinke investering nodig om de zaak een goede sfeer te geven. 35 zitplaatsen, een mooie open keuken. Een soort extra huiskamer voor Culemborg. Het liefst komt die ondersteuning uit de samenleving. Vandaar dat ze een crowdfundingactie zijn gestart via de website Crowdaboutnow, waar je nog steeds kan steunen met een investering. En dus heeft, met het vernieuwde Lekkers aan de Lek, Culemborg weer een ‘vriendelijke entree vanuit het zuiden’. Net zoals de pipowagen dat doet van uit het noorden.

 

Wil je Lekkers aan de Lek ook steunen? Hier vind je de crowdfundactie.

 

Lekkers aan de Lek
Varkensmarkt 14
4101 CK Culemborg
0345 778 866
www.lekkersaandelek.nl