Your Workout

Recept: Your Workout

Maaltijdsalade met spinazie en rode biet

In Beusichem heeft Your Workout sinds 2015 een trainingsstudio waarin Personal Training en training in kleine groepjes wordt gegeven. Ook outdoor zijn er het hele jaar door lessen in de vorm van hardlopen en het populaire Bootcamp.

Behalve van sport heeft Your Workout ook verstand van voeding. Bij voedingsbegeleiding denken mensen vaak aan afvallen maar dat is een misvatting. Goede voeding is voor iedereen van belang. Wil je meer energie, een gezonder lichaam, een sportprestatie behalen of gewoon meer variatie in de keuken? Advies en recepten worden aangepast aan jouw levensstijl en wensen.

Salade met spinazie en rode biet is een voorbeeld van zo’n recept: heerlijk, makkelijk te bereiden én gezond!

Ingrediënten (2 personen):
– 100 gram spinazie
– vruchtvlees van 1 sinaasappel
– 2 kleine gekookte bietjes
– 40 gram geitenkaas
– halve granaatappel
– 1 medium avocado
– handje zwarte sesamzaadjes
– 100 gram gekookte spelt

Bereidingswijze:
Kook de spelt in ruim water voor ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Snij ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de sinaasappel. Snij de partjes tussen de vliesjes uit, maak dunne plakjes van de bietjes en klop de halve granaatappel uit.

Verdeel eerst de spelt over de borden en daarna de spinazie, de bietjes en de granaatappel pitjes. Verkruimel de geitenkaas erover en garneer met de sinaasappelpartjes, plakjes avocado en strooi er wat zwarte sesam zaadje over ter decoratie.

Variatietips:
– Voor een lichtere salade kun je de spelt weglaten.
– Serveer de salade in een weckpot: handig om mee te nemen.

Your Workout Personal Training
Ringelpoel 4
4112 MA Beusichem
06 126 89 173
info@your-workout.nl
www.your-workout.nl