SPOEL: Het hele festival is één grote backstage

Niks backstage-passen voor vips en artiesten, SPOEL is één grote backstage. Hier kun je met de zanger van Donnerwetter een biertje drinken terwijl je samen naar een voorstelling kijkt.

SPOEL is een klein en fijn festival op fort Werk aan het Spoel, deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en genomineerd als UNESCO werelderfgoed. Dit fort is tegenwoordig een grote grassculptuur met verschillende verrassende plekken voor een muziekoptreden of voorstelling. Jitte van Veen gaat dit jaar voor de derde keer naar SPOEL: “De sfeer is heel losjes en open. Doordat de artiesten tussen het publiek naar elkaars optredens kijken verklein je de afstand en ben je allemaal deel van het festival.”

Bomvrij theater
Klim bovenop het Bomvrije Gebouw en je hebt je een prachtig uitzicht over het hele festivalterrein. In het amfitheater staan deze keer The Bunga Bunga Experience, Tommy Moustache, Dakota, Rivers en Donnerwetter. Loop je door naar achteren, dan kom je op de meest idyllische plek op het festivalterrein: de Kop van Zuid. Hier kun je in alle rust naar dichter Alexis de Roode luisteren of een theatervoorstelling  van de Vlinderfabriek bekijken. Voor sommige acts is het aantal plaatsen beperkt en moet je zorgen dat je tijdens het festival een exclusive ticket bemachtigt. Daarmee ga je naar de speciale festival bushalte en dan word je naar de voorstelling gebracht. Zo kun je bijvoorbeeld in het bomvrije gebouw naar de sferische voorstelling van IKEGO kijken met slechts 20 man publiek.

“Wauw, wat is het hier mooi! ”
Stella Slagboom ontvangt de artiesten bij aankomst.  Ze vertelt dat het ontzettend leuk is om te zien dat de muzikanten altijd heel verbaasd zijn dat Werk aan het Spoel zo’n mooie plek is. “Dat verwachten ze niet. En ze zijn ook heel blij dat íedereen overal mag komen.”

SPOEL festival
Zondag 3 september 13.00 – 20.00 uur

Werk aan het Spoel
Goilberdingerdijk 40
Culemborg
www.spoel.info