Stap voor stap naar pijnvrij bewegen

‘Moeilijke voeten’, maar ook bewegingsklachten zijn vaak onderwerp van gesprek bij de aankoop van schoenen. Een kleine correctie kan je weer op wolken laten lopen.

Wanneer je voeten op verkeerde wijze de grond raken geeft dat pijn bij het lopen, maar het kan ook zorgen voor nek-, knie-, schouderklachten. Om hier meer mensen bewust van te maken heeft de podologiepraktijk van Christel Beijer een plek gekregen in de verbouwde winkel van Beijer Schoenen. In het openbaar ‘met de voeten bloot’, daar hoeft niemand bang voor te zijn. De praktijk is laagdrempeliger, met behoudt van privacy.Christel-Beijer

Hippe schoenen
Er zijn nogal wat misverstanden over podologie, weet Christel.  “Mensen denken dat een podoloog je af wil houden van hippe schoenen. Slappe spieren of een verkeerde stand van de voet kunnen hoger in het lichaam klachten geven. Een podoloog kijk naar de relatie tussen voeten en lichaamshouding. Ik werk volgens de methode van de Franse neuroloog Borudiol en maak dunne zooltjes waarbij drukpunten de spieren en pezen in de voet stimuleren of ontspannen. Hierdoor gaat het lichaam zich corrigeren en neemt pijn af.”

Fijner op je voeten staan
“Met een computerafdruk van de voet breng ik nauwkeurig het voettype en de eventuele drukpunten in kaart. Daarna volgt een voet- en schoenonderzoek waarbij wordt gekeken naar de bewegelijkheid van de voet. Ik kijk naar de totale lichaamshouding en maak een analyse met een voetspiegel. Deze brengt eventuele afwijkingen van de voetbotjes in beeld. Afhankelijk van de klachten kan een correctie in de schoen worden aangebracht of worden er zooltjes aangemeten. Elk zooltje maak ik zelf. Dat is het mooiste van mijn vak. Mensen kunnen met zooltjes weer pijnvrij bewegen of fijner op hun voeten staan. En dat met elementjes van maar een paar millimeter!”

Beijer Schoenen en Podologie
Markt 34
4101 BX Culemborg
0345 531068
www.beijer-schoenen.nl