STREEK

STREEK: Brasserie met verrassend extraatje

Op het gemak een hapje eten. In een prettige sfeer, mét jonge kinderen? Daar regelen de meeste jonge ouders een oppas voor. Want als je de kinderen mee wilt nemen zit je al gauw in een pannenkoekenrestaurant naar een kleurplaat-placemat te kijken. Ook wel eens leuk natuurlijk, maar niet elke keer. Ondernemers Stefan Kroezen en Moniek Spruit wilden het anders doen. Een brasserie waar je graag gaat eten, óók voor volwassenen. Maar dan met iets extra’s voor de kinderen.

“Daar komt de houtskooloven, en aan deze andere kant een lange bar met marmer, hout en glas.” enthousiast wijst bedrijfsleider Kerstin Jonkers om zich heen terwijl bouwvakkers hun werk doen. Samen met haar man Bas Merkus voert ze de dagelijkse leiding over deze nieuwe horeca gelegenheid op de Markt. ‘STREEK’ gaat het heten omdat zoveel mogelijk producten en ingrediënten uit de streek komen. En, niet onbelangrijk, omdat kinderen er hun streken uit mogen halen.

Chef-kok Bas Merkus staat te popelen om met zijn houtskoolgrill aan de slag te gaan. “Kip wordt een belangrijk ingrediënt in onze keuken. Maar ook de vegetariër komt hier goed aan zijn trekken. We hebben een kaart met eenvoudige, geregeld wisselende gerechten, uiteraard perfect op smaak.” Kind vriendelijkheid komt terug op de kaart maar niet met pizza, kroketten of pannenkoeken. Bas glimlacht, “in deze tijd vinden we het uitdagender om een gezonder alternatief te bieden. In ons geval; kip, patat en huisgemaakte appelmoes.”

Rustig én kindvriendelijk?
Ondanks dat de locatie uiterst kindvriendelijk is, wordt er in de brasserie niet gerend of gegild. Rustig én kindvriendelijk? Dat kan toch helemaal niet samen? Kerstin gaat ons voor naar het achterste deel van het pand. Achter een glazen wand bevindt zich een enorme ruimte die speciaal ingericht wordt voor kinderen. Een overdekte kinderplek in Rivierenland-thema met klimwand, vogelnest schommel en iets bijzonders. Kerstin tilt een mulitplex plaat op die een trap verhuld die naar de kelder leidt. “Er komt een glijbaan die door de vloer heen tot in de kelder gaat, ik durf te wedden dat ook veel vaders en moeders zich niet kunnen bedwingen”, lacht Kerstin.

Met de komst van STREEK heeft Culemborg straks een brasserie met een verrassend extraatje.

Bar Brasserie STREEK
Markt 15, Culemborg
0345-820 389
www.brasseriestreek.nl