dokman

Tandje erbij Joop

Toen Joop Dokman zo’n 20 jaar geleden nog maar net in de zaak werkte, vroeg een collega hem mee te gaan mountainbiken in de Ardennen en sindsdien zit hij iedere week op de fiets. En regelmatig ook met Maike, Kees, Marco, Nick en Guus , het team van Dokman Tweewielers. “Racefietsen of mountainbiken, het is allebei leuk,” vertelt Joop. “In het voorjaar zitten we graag op de racefiets over de dijken richting de Heuvelrug, terwijl het  in september dan weer heerlijk is om in het bos te gaan mountainbiken. Juist die afwisseling is mooi.”

Gek op fietsen
Dokman Tweewielers bestaat al 50 jaar. De liefde voor fietsen  van de collega’s is geen toeval.  “Het is onderdeel van mijn aannamebeleid. Je hoeft geen fietsenmakersopleiding te hebben, maar wel gek zijn met fietsen.” Doordat zij zelf zoveel fietsen, kunnen ze ook goed adviseren want ze proberen alles zelf uit. Zo weten ze waar je lekker kunt fietsen, welke band je moet hebben en hoe hard die moet zijn, wat voor kleding je aantrekt en welke drankjes je wel of juist niet moet meenemen.  “Een beginner hoeft niet op een fiets van 3000 euro te stappen, dat slaat nergens op.  En bij de derde of vierde fiets gaan wij het hebben over rem- en schakelsystemen, zo bouw je advies op,” vertelt Joop.

Samen toeren
De eenzame fietser, kromgebogen over zijn stuur tegen de wind, die zie je nog maar weinig.  Er wordt volop gefietst, en steeds vaker in clubverband. Sinds Dokman hoofdsponsor is van de lokale wielerclub WTC Culemborg, is het ledental gestaag gegroeid. ” Als er hier iemand binnenloopt en ik merk dat die van fietsen houdt, dan zeg ik: kom gezellig een keer mee.”

Dokman Tweewielers
Zandstraat 74
4101 EJ Culemborg
0345 51 35 07

Burg. Jhr. Hoeufftlaan 1
4132 EA Vianen
0347 76 90 32
www.dokmanfietsen.nl