GeWoon bijzonder - LEK Magazine 2016

Terug naar school

Zelf zit ze al lang niet meer op school, maar ze komt er graag en vaak.  Gerry Ansems is Gewoon Bijzonder.

De vrolijke kleuren in de hal van Lek en Linge zijn bedacht door Gerry Ansems, interieurontwerper. “Scholen worden meestal heel functioneel ingericht” vertelt Gerry. Makkelijk schoon te houden. Vol met ongezellige kasten. “Totáál niet gericht op de gebruikers! Neem nou brugklassers, die houden van vrolijkheid. En leerlingen moeten al de hele dag recht op een stoel zitten, dan willen ze in de pauze wel even wat anders”. Gerry bedenkt daar oplossingen voor, zoals zitmeubels waarbij het de bedoeling is dat je op de rugleuning zit. In de lerarenkamer zet ze juist banken met een ‘actieve zit’, “want ja, docenten moeten na de pauze wel weer aan het

GeWoon bijzonder - LEK Magazine 2016
GeWoon Bijzonder – LEK Magazine 2016

werk”.

Kijken naar wat je al hebt

Gerry neemt niet alleen scholen onderhanden, ook zorginstellingen, woningen en winkels. Zij laat zich daarbij niet afleiden door hoe het was, of door voor de hand liggende oplossingen. “Ik luister goed naar de gebruikers en kijk naar de mogelijkheden. Soms is een kleine aanpassing voldoende, maar het kan ook zijn dat de hele monumentale voorgevel op de schop moet”. Zoals bij het Culemborgs Bakhuis. Door het veranderen van de ingang werd de winkel veel ruimer.

Een feestje
Zeker als het om een groot gebouw gaat, is het voor veel mensen moeilijk om zich voor te stellen hoe het gaat worden. Maar het is pas af als ook alle accessoires hangen en iedereen tevreden is. “Mensen zijn altijd blij wanneer ik wegga”, grapt Gerry.

Gewoon Bijzonder
Herenstraat 21
4101 BR Culemborg
06 – 513 472 46
www.ge-woonbijzonder.nl