Jolie LEK

Tien jaar Jolie, opvang voor kinderen met een beperking

Het is FEEST bij Jolie, dagcentrum voor kinderen van 0 tot 7 met een beperking. Tien jaar geleden, in 2008, begon zorgaanbieder Syndion met maar één kind. “Een klein waagstuk, maar daar is Syndion goed in,” vertelt clustermanager Luuk Smith. “We wilden de ouders die hun vraag naar opvang voor hun kind bij ons hadden neergelegd, graag helpen.”  

Het aantal kinderen nam snel toe; Jolie werd een succes. Al tien jaar lang is het een vrolijke boel op de Syndion-groep. Kinderen die nét wat meer zorg nodig hebben voelen zich er helemaal op hun gemak. Zoals Tom, een stoere bink van bijna 5. Door zijn chromosoomafwijking heeft hij moeite met prikkels. “Op Jolie is de groep niet te groot. De begeleidsters kennen Toms beperking en weten hoe ze het beste met hem kunnen omgaan. Hij is dol op die meiden”, vertelt moeder José.  Zij is heel blij dat Tom bij Jolie terecht kon. “Anders had ik mijn baan moeten opzeggen.” 

Een nieuwe groep
Het tienjarig bestaan gaat gepaard met een extra ‘feestje’: Jolie heeft er een groep bij! Eind september werd die nieuwe groep officieel geopend, tijdens een vrolijk jubileumfeest. Eén van de begeleidsters, die al jaren een vertrouwd gezicht is bij Jolie, is blij met de extra ruimte: “Geweldig! Nu kunnen er weer nieuwe kinderen een plekje krijgen. Ze kunnen hier in hun eigen tempo groeien en zich ontwikkelen, zonder dat ze overvraagd worden. We bieden structuur, veiligheid en veel plezier natuurlijk. Ik heb hier al heel wat kindjes zien komen en weer doorgaan, ook naar het gewone basisonderwijs. Hoeveel?”, ze lacht, “nou, dat heb ik niet geteld hoor. Maar het zijn er vast en zeker meer dan vijftig.”

Vanaf nu kunnen kinderen tot 12 jaar bij Jolie blijven. Wilt u weten of uw kind bij Jolie terecht kan? Neem dan contact op met het Cliëntservicebureau van Syndion: clientservicebureau@syndion.nl of 0183-651155. Een beschikking is noodzakelijk voor plaatsing.