Wandelen is nog leuker als je het samen doet

Met haar hondje Juul zie je Christel Beijer bijna iedere dag door de uiterwaarden struinen. Wekelijks maakt zij een stevige wandeling met haar moeder, en regelmatig loopt ze kilometerslange wandeltochten voor goede doelen. Ook haar collega’s heeft zij inmiddels aangestoken met het wandelvirus.  

“Wandelen geeft mij totale ontspanning. Ik kan dan echt even mijn hoofd leeg maken,” vertelt ze. Niet gek dat haar winkel een grote collectie wandelschoenen heeft.  
 
Wandelen is gezond 
Artsen raden mensen met stress of een mindere conditie vaak aan om het gewoon te gaan proberen. ‘Pak een paar oude schoenen en kijk of het je bevalt,’ zeggen ze dan. Maar dat is eigenlijk geen goed advies. Christel legt dat uit: “Zelfs de beste schoenen slijten op den duur, maar ook je lichaam verandert. Als je verkeerd op je schoenen loopt, kan dat klachten geven en dan ga je wandelen nooit leuk vinden.” Zonde! Met goede schoenen heb je veel meer wandelplezier.  

Ook met moeilijke voeten kun je prima wandelen  
Met moeilijke voeten lijkt het soms dat alle schoenen niet lekker zitten. Als podoloog weet Christel dat veel mensen vaak al geholpen zijn met een kleine aanpassing in de schoenen. En dat kan ook in je wandelschoenen. Je staat dan stabieler en je houding is beter, waardoor je makkelijker gaat lopen.  

Met z’n allen voor het goede doel 
Iedere zomer organiseert Christel een sponsortocht voor haar klanten, óók podologie-klanten, en iedereen die het gezellig vindt om mee te gaan. “We starten hier bij de winkel met een kop koffie en dan wandelen we zo’n vijf kilometer door de mooie buitengebieden weer terug naar de Markt.” Dit jaar gaat de opbrengst naar het Thomashuis Ridderstraat in Culemborg. De wandeltocht is op woensdag 5 juni vanaf 19.00 uur. En vooraf aanmelden is fijn. 

Beijer Schoenen en Podologie 
Markt 34, Culemborg 
0345 531 068 
beijer-schoenen.nl