Bradaal LEK 10

Wij zitten onze klanten niet achter de kont aan

Familiebedrijven zijn aparte ondernemingen. Het gaat daar niet om de winst van morgen, maar om hoe je er over tien jaar voor staat. Bij Bradaal is dat niet anders. “Als je hier over drie jaar weer voor een bank komt is het niet goed. We zien onze klanten graag terug, over een jaar of tien.”

Bastiaan van Zanten is de tweede generatie eigenaar van Bradaal. Zijn opa had een kruidenierswinkel die zijn vader overnam. Daar kon het gezin niet goed van rondkomen en hij begon er meubeltjes bij te verkopen. Bradaal is gegroeid tot 6000 m2 meubelshowroom. Waar je voor alles terecht kunt, van relaxfauteuils, complete woonprogramma’s, wanddecoratie, verlichting tot complete slaapkamers. Het winkelaanbod in Culemborg is erg teruggelopen. “Vroeger had je wel 30 meubelzaken in Culemborg,” vertelt Bastiaan. “Nu nog maar vier.”

Contact met mensen is het mooist
De meubeltrends van dit moment zijn onder andere de kleur okergeel en een industriële look. “Overal zit metaal aan,” vertelt Bastiaan. “Als je nu een tafel met houten poten wil, dan kun je die op de meubelbeurzen bijna niet vinden.” Zelf is hij opgeleid in het ontwerpen en maken van meubels maar hij adviseert liever dan dat hij ontwerpt. Contact met mensen is het mooist. Adviseren over wat zij mooi vinden, zodat ze blij naar huis gaan. Niet dat je bij Bradaal opgewacht wordt als je alleen wil kijken, “Daar heb ik zelf ook een hekel aan als ze dat bij mij doen.” 

In de winkel in bed liggen
Natuurlijk staat er een brede collectie trendy meubels, natuurlijk zijn ze voordelig, natuurlijk leveren ze kwaliteit. Het verschil is de service. Er zijn klanten die na een fietstochtje even binnenkomen voor een kop koffie. En Bastiaan kan nog lachen om die vrouw die een boxspring wilde proberen voor ze hem kocht. Vier keer is ze een ochtend in de winkel geweest om met een krantje in het bed te liggen. Bastiaan vond het prima en bracht haar regelmatig een kop thee. En de boxspring? Die heeft ze gekocht. 

Bradaal wonen & slapen
Rolweg 1 Culemborg, 
open van ma t/m za
www.bradaal.nl