CV Parijsch - LEK Magazine 2016
CV Parijsch - LEK Magazine 2016

Wonen in Parijsch

Dirigeren in Parijsch

Geerten en Dianne Leefting en hun dochter Aimée. Zomaar drie toekomstige bewoners van het plan Ambiance aan de Lokkershoek in de wijk Parijsch. Er moet nog gestart worden met de bouw van hun huis maar ze kijken al reikhalzend uit naar het moment dat ze de sleutel krijgen.

En eigenlijk waren ze helemaal niet van plan om naar Culemborg te komen. “We huren nu een woning in Houten en we waren op zoek naar een koophuis maar schrokken erg van de prijzen in Houten,” vertelt Geerten, in het dagelijks leven werkzaam als  musicus, componist en dirigent in Utrecht. “Een vriend van ons wist te vertellen dat de prijzen in Culemborg een stuk lager liggen en zodoende kwamen we hier terecht.” En dat scheelt volgens hem een aardige duit.  “Maar het is hier niet alleen goedkoper, ook veel mooier!”, reageert hij blij over de huizen in de stad ‘dat maar één station verder ligt van Utrecht’. Hij weet nu al allemaal voordelen te noemen, zoals de mooie natuur, leuk stadje en een centrale ligging vlakbij Utrecht en Den Bosch. En zo onbekend is deze streek niet voor zijn vrouw Dianne. Zij is namelijk dirigent van het Culemborgse koor Zaffre. Onze stad wordt dus verrijkt met twee dirigenten die wellicht de toon aan gaan geven in weer een mooi nieuw stukje Parijsch.

‘Buurtjes met een eigen karakter’

Aan de westkant van de succesvolle wijk Parijsch verrijzen nieuwe buurtjes. Buurtjes met een geheel eigen karakter. Ruim opgezet, met veel aandacht voor groen en water en met alle voorzieningen om de hoek. Kijk voor meer informatie over wonen in Parijsch en het actuele woningaanbod op www.parijsch.nl.