Schipper Optiek Culemborg

Word opticien – het is zo veelzijdig!

“Het is echt een heel leuk vak, opticien.” Martin Schipper vertelt er met verve over. “Er zitten zo veel kanten aan: het is een beetje paramedisch, het is technisch, je gaat veel met mensen om, én je moet  gevoel voor mode hebben. Ik kan het iedereen aanraden.”

Als iemand een zichtprobleem heeft, kan dat meestal opgelost worden met de juiste bril of lenzen. Soms is er meer aan de hand, en dan verwijst Martin door naar een oogarts. Door congressen te bezoeken blijft hij op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Omdat mensen tegenwoordig veel dichtbij op schermpjes kijken, krijgen er steeds meer een bril en gaan ogen sneller achteruit. In Azië is die trend al langer gaande en daar draagt 90% van de bevolking inmiddels een min-bril. Dat komt omdat er niet meer voldoende afwisseling is met veraf kijken, waardoor de oogbol van vorm verandert. Oogartsen proberen dat te verminderen, bijvoorbeeld door ogen te druppelen of door nachtlenzen te gebruiken. “Dit soort ontwikkelingen volg ik met grote interesse en nieuwe methodes pas ik toe waar dat kan.”

Scherpe blik
Martin Schipper is dit jaar 15 jaar opticien in Culemborg. Toen hij begon was een bril nog een soort van prothese, maar tegenwoordig is het een echt modeartikel. Zijn winkel op de hoek van de Tollenstraat ligt vol met monturen. Allemaal binnen handbereik, waardoor je makkelijk een montuurtje op je neus zet als je even staat te wachten. Dikke monturen, designerbrillen, hippe brilletjes, kleurige monturen, brillen voor deftige dames of vrolijke kinderbrillen. Martin heeft brillen voor alle gezichten en alle typen mensen. “Ik neem graag de tijd die nodig is voor het uitkiezen van een bril en het uitleggen van de mogelijkheden in glazen. Een bril moet passen in het gezicht en lang mooi blijven staan. Als je een introvert persoon bent, zal ik je geen knal-bril opzetten. Ik vind het belangrijk dat je blij bent met je nieuwe bril en dat je graag weer eens terugkomt.”

Schipper Optiek
Tollenstraat 1, Culemborg
0345 – 521367
www.schipperoptiek.nl